V+ Lounge by LYCS Architecture, 6th floor Corridor, I 走廊 - Photo by LYCS Architecture

V+ Lounge by LYCS Architecture, 6th floor Corridor, I 走廊 – All photos by Shao Bao, courtesy of LYCS Architecture

Hangzhou 2016 – Rippling walls and bespoke interiors mark the unique allure of V+ Lounge by Studio Waffles and LYCS Architecture. The submarine inspired 3.000 square-metre project is located in Hangzhou, West Lake area, almost in front of Foster + Partners’ brand new Apple Store.

V+ Lounge by LYCS Architecture, 5th floor Corridor, 丨包间 - Photo by LYCS Architecture

Private Room 5th floor.

The project on eight floors comprises KTV-Karaoke TV private rooms, a lounge bar and VIP rooms. While the main entrance features a massive V light that falls all over the wall.


RELATED STORIES: Discover more architecture and design projects in Hangzhou.

V+ Lounge by LYCS Architecture, 03_1F_Main Entrance丨入口 - Photo by LYCS Architecture

Main Entrance.

For the V+ Lounge project, we translated West lake waters into a design concept. Curves, mirrors and different lights are adopted to support this concept, thus integrating diverse sensory experiences of underwater, water surface as well as over-water as a whole interior space” say at LYCS Architecture to ArchiPanic.

V+ Lounge by LYCS Architecture, 6th floor Corridor, I 走廊 - Photo by LYCS Architecture

6th floor Corridor.

At the fifth floor Mirrors and continuous grilling are designed to recreate deep underwater world in the bottom of the lake. Rooms and corridors are joined organically with continuous grillings on the wall. Light is placed behind the mirror and in the gap between curved grillings.

V+ Lounge by LYCS Architecture, 5th floor Corridor, 丨包间 - Photo by LYCS Architecture

Corridor 5th floor.

The sixth floor is inspired by the infinite rippling surface of West Lake. The interior space is sprightful with white streamlined wall adopted. They are connected seamlessly with reflective material. As simple and dynamic as its water metaphor, the whole space flows like a delicate curve left by a tiny boat cut through the water surface.

V+ Lounge by LYCS Architecture, 6th floor Corridor, I 走廊 - Photo by LYCS Architecture

6th floor Corridor.

In the rooms on the sixth-floor, the whole space is divided into two open zones by structure and furniture. The floor in the box is carpeted with fine polished black floor, reflecting images of other parts of the room. Here, a water-themed fresco and dark sound-absorbing wool on the walls reinforce the existence of the space’s boundary.

Private Room 5th floor.

Private Room 5th floor.

The seventh and eighth floors host the V+ Lounge VIP Rooms.  There the experience of submarine comes in surface with the features of bespoke contemporary yachts. The windows play the role of the spectrum, catch the light and spare it into the two story height rooms. Full height glass and smooth mirrors on the ceiling and floor introduces the landscape of the lake.


RELATED STORIES: Read more about Chinese architecture and design on ArchiPanic.

V+ Lounge by LYCS Architecture, Northeast view - Photo by LYCS Architecture

V+Lounge, Northeast view.

Photos by Shao Bao – Courtesy of LYCS architecture.

V+ Lounge by LYCS Architecture, Plan 5th floor - Photo by LYCS Architecture

Plan 6th floor.

V+ Lounge by LYCS Architecture, Plan 6th floor - Photo by LYCS Architecture

Plan 6th floor.