The Chapel by a21studio 03

Vietnamese practice a21studio created The Chapel, a multi-purpose community center and youth meeting point in Ho Chi Min. The project was built according to traditional local neighborhood buildings.

The Chapel by a21studio 02

Awarded as World Building of the Year Award at World Architecture Festival 2014, the 10×20 m project was made making use of steel frames, metal sheets and other materials left from the previous owner in order to shorten the construction period and save costs.

The Chapel by a21studio 01

Two steel portal frames composed of small columns and braces are connected by white painted metal sheets whilst a wooden floor links the front and back garden adding a natural feel to the luminous and candid main room.

The Chapel by a21studio 08

Inside, a tree shaped steel column with solid steel bars gives an aesthetic look to the Chapel saving more space on the ground for different activities.

The Chapel by a21studio 04

Multi-layered colorful curtains are orderly arranged and placed in the opens to add more colors to the entire space as well as soften the coldness of the metal frames.

The Chapel by a21studio 07

The Chapel welcomes the guests in a intimate and candid atmosphere for conferences, weddings and exhibitions but also a light coffee and snack pitstop. Thanks to the white interiors with colorful fabrics, the project looks just like a chapel when seen from a distance.

The Chapel by a21studio 10

Below the plan of the project:

The Chapel by a21studio 12 - Plan

Photos: Courtesy of a21studio – Below: further details of the project.

The Chapel by a21studio 11
The Chapel by a21studio 09
The Chapel by a21studio 06
The Chapel by a21studio 05